Ingvar Willexberg

Politiskt och fackligt aktiv sedan 2018


Socialdemokrat

  • Ordförande för Kävlinge Arbetarekommun
  • Blivande partiföreträdare (2023)
  • Ersättare i Arbetsliv & Fritidsnämnden

Fackligt

  • Handelsombud
  • Skyddsombud

Ingvar Willexberg

Jag är politiskt aktiv i Kävlinge Kommun. Mitt intresse för politiken har kanske inte varit direkt livslångt, utan jag beslutade mig 2018 att jag skulle köra skillnad. Jag hade de senaste fyra åren funderat på att bli politiskt aktiv. Men kände på samma gång att jag inte vist vad jag själv stod för och vad jag själv tyckte. 

Efter att ha läst på om de olika partierna, vad de står för, vad de har för värderingar och vad deras grundfilosofi är blev mitt beslut inte lättare. Jag ville ta något från varje parti och sätta ihop till mitt eget. Jag tyckte det fans något i varje parti som tilltalade mig. Jag kände att jag nog fick gräva lite djupare i vad partierna stod för inan jag kunde bestämma mig för vilket parti jag skulle välja. 

Jag är uppväxt på landet och Centerpartiet var ett självklart val i min familj när jag var liten. Men vårt liv förändrades och så också samhället. Vi pratade nästan aldrig politik hemma och jag vet inte vad mina föräldrar röstade på. Men själv har jag varit lite hit och dit med röstningen. Jag har altid röstat i alla val, men har inte varit helt konsekvent i mitt röstande, utan har pendlat mellan galen ungdom och en röst på M, ett antal gånger har rösten trillat på MP men de senaste två valen har min röst hamnat på S i alla valen. Jag har dock alltid röstat på S i regionen då partiet står för en bra sjukvårdspolitik. Har även altid röstat på S i kommunvalen. Det är på riksplan jag har bytt lite från gång till gång.

När jag då 2018 flyttade hem igen till Kävlinge och såg vart vindarna blåste med allt mer höger extrema åsikter bestämde jag mig för att bli politiskt aktiv och för mig finns det inte något annat parti idag än Socialdemokraterna. För mig är det idag så självklart hur allt hänger ihop och varför man bör rösta på Socialdemokraterna.

IPolitiken.se kom till för att jag vill ha en plattform där jag kan skriva vad jag tycker och vad jag personligen har för åsikter. Det är inte alltid de stämmer med partiet men här på sidan är det mina högst personliga åsikter som jag skriver om.

Men varm välkommen till den här sidan för att läsa om mina politiska åsikter och du är välkommen att höra av dig om du har synpunkter. Ris och ros, men konstruktiva kontakter.