Vaccin och pandemi

Det har säkert inte kunnat undgå någon i Kävlinge att det var några chefer som valde att ta vaccin spruta före de anställda. Personligen tycker jag inte det är okej, nu vet jag inte hela historien bakom och har inte all fakta. Men spontant och det som framkommit i media är min första reaktion, varför. Det måste finnas 100-tals som jobbar inom vården som var redo att ta den där spruta.

Även om de här cheferna vistas ute på boenden och även om de träffar brukare (som det heter) , tror jag inte de är i närheten av att träffa så många som den sköterska eller undersköterska som varje dag kanske två till tre gånger per dag träffar personer för att lägga om ett sår, byta ett bandage, kamma någon, ge dem en dusch osv. Jag förstår hela poängen med att man inte ska låta något vaccin gå till spillo, men att då vara självisk och ta en spruta, nja jag tycker nog att andra som jobbar än närmre vården borde få möjlighet till att ta den där sprutan.

Men jag har inte all fakta så det är här är helt min personliga åsikt, utan fakta och utan alla handlingar på bordet. Man ska också tänka på att inte döma någon på förhand, det måste alltid vara fakta som styr. Så kasta inte skit på de chefer som nu tog sprutan, utan att ni har ALL fakta. Media är också duktiga på att plocka ut vissa delar för att publicera och sälja lösnummer/prenumerationer. Nog sagt om detta, jag försvarar inte och jag dömmer inte.

%d bloggare gillar detta: