Uppdragstjänst

De borgerliga partierna i kommunen har beslutat sig för att vår uppdragstjänst ska läggas ned. En tjänst som är skapad för de som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, de personer som behöver extra tid för att anpassa sig till arbetsmarknaden.

Det kan vara personer som är påväg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning, det kan också vara personer som har hamnat lite vid sidan om arbetsmarknaden av andra orsaker. Dessa personer har oftast inte några hinder i övrigt för att arbeta, men behöver anpassningstid för att kunna komma tillbaka i full kraft på arbetsmarknaden.

Det kan ta allt från tre veckor till år innan dessa personer är tillbaka fullt ut. Men genom uppdragtsjtänst har dessa människor fått en möjlighet att lite på egna villkor återgå till arbetet och arbetsmarknaden.

Nu har de borgeliga partierna valt att denna möjlighet ska försvinna, de som kan jobba ska jobba, punkt. Men verkligheten ser inte så ut. Vi har alla olika förutsättningar för att komma tillbaka. Men detta bortser man ifrån helt och hållet när man bara tittar på vad man kan spara pengar och vad man kan få ut av en tjänst.

Resultatet kommer med stor sannolikhet bli att många kommer att stå utanför arbetsmarknaden. De kommer att få söka bidrag i en eller annan form för att kunna överleva. Nej jag anser att här borde man tänka om och fundera en extra gång på vad för pengar man sparar och vart kostnaderna tar vägen i stället!

%d bloggare gillar detta: